Inbraakbeveiliging deur

Jaarlijks is er bij één op de 32 woningen sprake van een (poging tot) inbraak. Reden om eens na te gaan of uw woning voldoende is beveiligd. Veel gepensioneerden gaan wat vaker op reis of maken korte tripjes. Omdat het niet loont voor een paar dagen een huisoppas te vragen, staat het huis dan vaker leeg. Meer dan de helft van de inbrekers kiest een deur om binnen te dringen. Alle reden dus om aandacht te besteden aan de beveiliging van uw buitendeuren. Een goed beveiligde voordeur heeft drie goede scharnieren. Omdat de voordeur meestal naar binnen draait, zitten ook de scharnieren aan de binnenkant. Dat maakt een extra beveiliging van de scharnieren overbodig.
Kies het liefst voor een meerpuntsslot. Bij dit slot draait u de deur met een sleutel op meer plaatsen in het slot: in het midden van de deur en pakweg een halve meter daarboven en daaronder. Het kozijn moet op die plaatsen metalen kommen hebben (ook wel sluitkommen genoemd).

                      ''             ''             ''

De achterkant van de woning is vaak aantrekkelijk voor inbrekers, zeker als ze in de beschutting van begroeiing of een schuurtje ongezien hun werk kunnen doen. Mede daardoor is het percentage inbraken aan de achterkant het hoogst: 60 procent. In tegenstelling tot de voordeur draait de achterdeur vaak naar buiten open en zitten de scharnieren aan de buitenkant. Als de pennen makkelijk uit de scharnieren zijn te tikken, zijn dievenklauwen onmisbaar. Dit zijn metalen pennen die aan de scharnierkant uit de deur steken en bij het sluiten van de deur in metalen kommen in het kozijn vallen. Net als bij de voordeur is een meerpuntslot voor de achterdeur een prima optie als inbraakbeveiliging. Kies net als vooraan ook achteraan voor een goede verlichting.

Zie ook onze website sloten-maker.be 

Het eerste waar aandacht aan moet worden besteed, is het materiaal waaruit de deur is gemaakt, evenals de kwaliteit van het kozijn én de wijze waarop het geheel in de doorgang is bevestigd. Het is niet mogelijk de dikte te bepalen waaraan een deur moet voldoen om "veilig" te zijn. Het is echter duidelijk dat holle deuren die vaak als binnendeur dienst doen, maar die men ook wel als appartementsdeur aantreft, niet inbraakveilig zijn. 

Bezoek gespecialiseerde inbraak- en brandbeveiliging websites!

In de website uwbeveiligingsadviseur.be kan je alle info terug vinden om een veilige thuis te creeeren, omdat inbraak- en brandbeveiliging zo uitgebreid is hebben we voor u hieronder een lijst van websites met volgende specialiteiten:

Bij Groep EuroLock zit je goed voor alle brand- en inbraakbeveiliging.

www.groepeurolock.be  - www.euro-web.be

Voor al deze specialisaties hebben we over gans België een eigen netwerk van vakmensen die jarenlange ervaringen hebben.

Contacteer ons nu

Met de webshop "www.euro-web.be" kunnen wij jullie in gans Benelux beleveren met alle inbraak- en brandbeveiliging.