Camera bewaking

Camerabewaking is één van de meest gekozen bewakingssystemen voor het vroegtijdig detecteren van inbraak, diefstallen en vandalisme. Het is de enige manier om te weten te komen wat er zich heeft voorgedaan tijdens uw afwezigheid. Daarom is een goede bewakingscamera en de positie van deze camera's zeer belangrijk om ongewenste activiteiten waar te nemen, te achterhalen wanneer het zich heeft voorgedaan en wie de dader is. Ook preventief is dit een uitstekende oplossing, geen elke inbreker loopt graag het risico erkend te worden.

Wie een camera installeerde, moest tot nu toe alleen de privacywet naleven, maar sinds 21 maart 2007 bestaat er in België ook een heuse camerawet. Zo komt de wetgever tegemoet aan de belangen van beide partijen: de filmer en de gefilmde.

 

Soorten camerabewaking:

Analoge camera's 

 • Toezicht houden met analoge camera's is de traditionele manier van camerabewaking. De analoge camera's zijn dan in een gesloten circuit verbonden met het opnameapparaat (CCTV). De analoge camerabewaking loopt veelal via een coaxkabel. De analoge camera's geven aan het uiteinde een composiet analoog signaal. De opname gebeurt dan op videobanden, ook wel tapes genoemd of op dvd's. De kwaliteit van de analoge camera's is sterk variërend en hangt vooral af van de beeldresolutie en de lichtsterkte. Deskundige adviesen zijn hier dus wel op hun plaats. Analoge camera's zijn beperkt in de maximale resolutie. Ook de videotapes zijn sterk onderhevig aan slijtage en dienen met regelmaat vervangen te worden.

 

                                                                   ''   

 

Digitale camera's

 • Digitale camerabewaking is steeds meer in opkomst. Door de constante vooruitgang in de digitale techniek is het nu mogelijk om met digitale camerabewaking perfecte beelden te realiseren. Digitale camera's kunnen beeldresoluties bereiken van vele megapixels. Ook in digitale camera's kunnen enorme kwaliteitsverschillen zitten. Deze zijn van vele factoren afhankelijk zoals de lens, de opnamechip, de lichtgevoeligheid etc. Het is daarom van belang om eerst te kijken wat de wensen zijn, alvorens daar een camera voor aan te schaffen. Met digitale camerabewaking worden de beelden opgeslagen op een harde schijf van een computer of op een digitale videorecorder(DVR). Tevens is het mogelijk om bij digitale camerabewaking gebruik te maken van intelligente toevoegingen. Enkele toevoegingen zijn bijvoorbeeld opname bij beweging, snel terugzoeken van beelden, herkenning van personen of veranderingen of op afstand inkijken van de beelden.

 

                                                                   '' 

Ook voor binnen in de woning kan men camera's gebruiken. Voor de controle van de schoonmaakster of bij de verzorging en oppas van uw kinderen of baby bij een babysitter. In vele gevallen levert deze camera het enige echte bewijs dat uw kind of baby zwaar gestraft is of heftig door mekaar geschud is door de oppas of zorgverlener. In dergelijke gevallen zijn er strafrechtelijke aanklachten tegen de zorgverlener. Als u problemen hebt met uw kind en uw oppas is  het plaatsen van een camera in een gebied waar de handelingen tussen de oppas en uw kind kan worden gecontroleerd een uitstekend idee. Meestal wordt dergelijke apparatuur geplaatst waar het niet kan worden gezien, zoals in een rookdetector of ander electrisch apparaat. De camera kan geactiveerd worden door een timer, via spraak, of door een signaal van een extern apparaat.

Zelfs als u geen gebruik maakt van de diensten van een babysitter of schoonmaakster, kunt u gebruik maken van een thuis beveiliging camera. Zo kunt u, als u in een andere ruimte aan het werk bent uw baby of kind, terwijl zij slapen of spelen, toch in de gaten huiden. Met de installatie van een of meer camera's op plaatsen waar het kind verblijft, kunt u hun activiteiten vanuit uw keuken of wasruimte met behulp van een monitor volgen. Deze camera's zijn relatief gemakkelijk te installeren en te bedienen en bieden een enorme geruststelling voor de ouders.

Bezoek gespecialiseerde inbraak- en brandbeveiliging websites!

In de website uwbeveiligingsadviseur.be kan je alle info terug vinden om een veilige thuis te creeeren, omdat inbraak- en brandbeveiliging zo uitgebreid is hebben we voor u hieronder een lijst van websites met volgende specialiteiten:

 • brandwerende deuren
 • rolluiken
 • gepantserde deuren
 • kluizen
 • sloten-maker.be (ook franstalig serrurier-serrure.be)
 • afrastering en hekwerk
 • Alarmsystemen
 • Automatisaties
 • poortautomatisaties
 • videofonie 

Bij Groep EuroLock zit je goed voor alle brand- en inbraakbeveiliging.

www.groepeurolock.be  - www.euro-web.be

Voor al deze specialisaties hebben we over gans België een eigen netwerk van vakmensen die jarenlange ervaringen hebben.

Contacteer ons nu

Met de webshop "www.euro-web.be" kunnen wij jullie in gans Benelux beleveren met alle inbraak- en brandbeveiliging.