De meldkamer

De ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Daarom dient een beveiliging tegen inbraak volledig te zijn. De reactie op een alarm is een essentieel onderdeel van een beveiliging en de meldkamer biedt hiervoor de oplossing. De meldkamer ontvangt alle alarmen door middel van een code.

Samen met het luid alarm of los daarvan kan de centrale een systeem ingebouwd hebben die via een telefoonlijn, een centrale beveiligingsdienst inlicht van de indringing of de poging ertoe. Vanaf het moment dat er een signaal binnen komt bij de meldkamer is de operator verantwoordelijk voor de opvolging van het alarm. De operator zal acties ondernemen en coördineren om op een efficiënte manier een interventie op gang te brengen. Er wordt dan gereageerd zoals vooraf werd afgesproken: inlichten van de politie en/of de bewoner of ter plaatse gaan van een beveiligingsfirma.

De politie:

De meldkamer licht de plaatselijke politie in en die komt dan ter plaatse.

Naar GSM of privé telefoon:

De verschillende soorten alarmen worden met een gepersonaliseerd gesproken bericht via uw bestaande telefoon verzonden. Er word een maximum van nummers afgesproken die op dat moment opgebeld kunnen worden.

De beveiligingsfirma:

In de meldkamer zullen de operatoren de nodige maatregelen treffen zoals het waarschuwen van een beveiligingsfirma, die dan ook ter plaatse zal komen.


De meldkamer is 24 op 24 uur bemand, ook tijdens het weekend en op feestdagen. Er zullen daardoor nooit alarmmeldingen verloren gaan. Door gebruik te maken van de GSM-kiezer wordt het saboteren van de telefoonlijn onmogelijk.

Bezoek gespecialiseerde inbraak- en brandbeveiliging websites!

In de website uwbeveiligingsadviseur.be kan je alle info terug vinden om een veilige thuis te creeeren, omdat inbraak- en brandbeveiliging zo uitgebreid is hebben we voor u hieronder een lijst van websites met volgende specialiteiten:

  • brandwerende deuren
  • rolluiken
  • gepantserde deuren
  • kluizen
  • sloten-maker.be (ook franstalig serrurier-serrure.be)
  • afrastering en hekwerk
  • Alarmsystemen
  • Automatisaties
  • poortautomatisaties
  • videofonie 

Bij Groep EuroLock zit je goed voor alle brand- en inbraakbeveiliging.

www.groepeurolock.be  - www.euro-web.be

Voor al deze specialisaties hebben we over gans België een eigen netwerk van vakmensen die jarenlange ervaringen hebben.

Contacteer ons nu

Met de webshop "www.euro-web.be" kunnen wij jullie in gans Benelux beleveren met alle inbraak- en brandbeveiliging.