Brandkast of kluis

Klik hier voor de kluizenconfigurator

Een brandkast of kluis wordt gebruikt om, geld, belangrijke papieren, back-ups van digitale gegevens en andere zaken te beschermen tegen brand en diefstal. Omdat ze lastig mee te nemen zijn en moeilijk te openen zijn, zijn ze het beveiligingsmiddel bij uitstek. Het meenemen van een brandkast of kluis kan worden bemoeilijkt door deze in te metselen, te verankeren of in te gieten. Het is ook noodzakelijk uw kluis of brandkast discreet op te stellen. Sommige brandkasten of kluizen zijn geheel in een gebouw geïntegreerd, zoals bij banken. Het openen van een brandkast of kluis kan worden bemoeilijkt door een tijdslot, een cijferslot, een sleutelslot, of een combinatie van voorgaande sloten.

Doordat ze een bepaalde tijd bestand zijn tegen hoge temperaturen en de temperatuur binnenin voldoende laag kunnen houden zijn uw documenten, geld, digitale gegevens of andere belangrijke zaken langer beschermd tegen smelten of opbranden.

Veel brandkasten of kluizen hebben een alarmsysteem met bijvoorbeeld een trildetector die afgaat wanneer er een poging tot inbraak wordt gepleegd. De binnenkant van de brandkast of kluis wordt verstevigd met speciale materialen, zoals roestvrij staal waar geen snijbrander doorheen komt of een plaatje mangaan wat ondoordringbaar is voor iedere boor. Als de brandkast of kluis op slot zit en een inbreker haalt de scharnieren eraf, kan de deur er niet uitgetild worden want als ze op slot wordt gedraaid, komen er van alle kanten pennen naar buiten die ervoor zorgen dat de deur muurvast op zijn plaats blijft zitten.

                                                                ''

Bezoek gespecialiseerde inbraak- en brandbeveiliging websites!

In de website uwbeveiligingsadviseur.be kan je alle info terug vinden om een veilige thuis te creeeren, omdat inbraak- en brandbeveiliging zo uitgebreid is hebben we voor u hieronder een lijst van websites met volgende specialiteiten:

  • brandwerende deuren
  • rolluiken
  • gepantserde deuren
  • kluizen
  • sloten-maker.be (ook franstalig serrurier-serrure.be)
  • afrastering en hekwerk
  • Alarmsystemen
  • Automatisaties
  • poortautomatisaties
  • videofonie 

Bij Groep EuroLock zit je goed voor alle brand- en inbraakbeveiliging.

www.groepeurolock.be  - www.euro-web.be

Voor al deze specialisaties hebben we over gans België een eigen netwerk van vakmensen die jarenlange ervaringen hebben.

Contacteer ons nu

Met de webshop "www.euro-web.be" kunnen wij jullie in gans Benelux beleveren met alle inbraak- en brandbeveiliging.